RSS

Geguritan : Ora Kuwi

24 Nov

Ora Kuwi
Geguritan-Puisi Jawa : Sang Bayang

Tak gagas keliwat wates
sumingkire tresna kang sudra
kejarah nafsu ora kinira
pedot ing dalan sesambungan
sirna ginaris wewengkon
kodrat ora tinemu nalar

apa ya iki tresna..???
apa ya kuwi wiji sejati..???

ora gumun ati kelawan sujana
nalika tresna wis mblenjani
lungamu anyimpen wadi
werdiku tanpa kawedar
sapa kowe sapa aku
amung wadi sajroning kolbu

Ngrambe-Ngawi, 24 November 2012

 
18 Komentar

Ditulis oleh pada 24 November 2012 in Geguritan, Puisi

 

Tag: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

18 responses to “Geguritan : Ora Kuwi

  1. narno bejo

    2 Mei 2013 at 10:53

    mohon ijin share

     
    • SanG BaYAnG

      3 Mei 2013 at 01:34

      Silahkan Mas.., terimakasih banyak atas apresiasi dan kerjasamanya. Salam santun dan takzim selalu saudaraku..🙂

       
  2. supali

    29 April 2013 at 17:26

    jos

     
  3. imatkalimahi

    28 November 2012 at 03:56

    waah..yg ini saya nga ngerti nih..hehe..tapi menurut perasaan saya nih..isinya kayak sumur..dalem..hmm..

     
    • SanG BaYAnG

      29 November 2012 at 02:39

      Hehehe.., sekedar iseng saja Om.. untuk nambah-nambah candaan..🙂

       
  4. prih

    27 November 2012 at 08:58

    Geguritan kang endah ….., mongkog manah dene pyantun anem karsa nguru-uri kabudayan sastra punika. Sugeng makarya

     
    • SanG BaYAnG

      28 November 2012 at 02:01

      Matur suwun sanget Mbak Prih..

      Ah.., meniko namung nemu kemawon kq mbakyu, kita namung nglajengaken..🙂

      Sami-sami Mbak..

       
  5. itatea

    26 November 2012 at 12:38

    injiihhh…sakedik-kedik ngertos. boten nopo-nopo.
    **apa yaa^^

     
    • SanG BaYAnG

      27 November 2012 at 01:54

      Hehehe.., apakabar Mbakyu.. Lama tak jumpa ni..

      Mboten menopo-nopo Mbakyu.., Monggo sekecak’aken.
      **lha apa to..???🙄

       
  6. lambangsarib

    24 November 2012 at 13:41

    kuwi opo kuwi ?

     
    • SanG BaYAnG

      25 November 2012 at 01:44

      Lha opo kuwi..haiyo..lha opo..???😆

       
      • ahmad fauzi

        25 November 2012 at 09:12

        nek aku dudu kuwi tapi kuwe..
        hahay…

        ngapaktenan

         
        • SanG BaYAnG

          26 November 2012 at 02:12

          Hahaha.., saya ndak bilang kuwe loh ya..

          #Urusan kowe.., njawil Om Lambang saja lah..🙂

           
      • lambangsarib

        25 November 2012 at 14:39

        kembang melati, sing tak petik kanggo palipur ati.

         

Tinggalkan Komentar Semanis Mungkin Ya..???

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
%d blogger menyukai ini: