RSS

Arsip Tag: puisi jawa

Seshek Jebol

Seshek Jebol

gedhek, iku waton dudu kayu
nalika watu sinau tunggak tanpa polah
puphus tukul tanpa werna Read the rest of this entry »

 
12 Komentar

Ditulis oleh pada 20 Februari 2015 in Budaya, Geguritan, Puisi, Religi

 

Tag: , , , ,

Geguritan-Puisi Jawa : SISIK PANGGODHA

SISIK PANGGODHA
Geguritan : Sang Bayang

Nalika jagad sing gumelar dadi peteng ndhedhet
kahanan sangsaya runyem
Read the rest of this entry »

 
44 Komentar

Ditulis oleh pada 11 Februari 2013 in Geguritan

 

Tag: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geguritan : Ora Kuwi

Ora Kuwi
Geguritan-Puisi Jawa : Sang Bayang

Tak gagas keliwat wates
sumingkire tresna kang sudra
kejarah nafsu ora kinira
Read the rest of this entry »

 
19 Komentar

Ditulis oleh pada 24 November 2012 in Geguritan, Puisi

 

Tag: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geguritan Sang Bayang : Keblinger

Keblinger
Geguritan-Puisi Jawa : Sang Bayang

jare cara maneka werna
olah jiwa njelma rubeda
ana kalbu kang wis muntir
kadang pikir bisa njungkir
Read the rest of this entry »

 
2 Komentar

Ditulis oleh pada 22 November 2012 in Geguritan

 

Tag: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,